Skip to content

Arbetsglädje

Några Pressklipp från olika publikationer
Ron Watson citat i Expressen

ImageLeker ni med post it-lappar på arbetstid?

Arkitektfirman White i Malmö har satt upp pacmanmonster på kontorets fönster.
-Många kontor skulle må bra av lite fler post it-lappar, säger Daniel Borrie, 30, byggnadsingenjör och mannen bakom post it-monstren.

En lekfull arbetsplats kan ge mer engagerade medarbetare.

-Studier visar att lek främjar kreativiteten och gör medarbetare mer innovativa. säger lek- och kreativitetsexperten Samuel West.

I Paris utbrött nyligen ett litet post it-krig. Uttråkade kontorsarbetare tävlade om vem som kunde göra finast post it-figurer.

Tänker mer fritt
Byggnadsingenjörerna Daniel Borrie, 30, och Frida Ejdemyr, 32, på arkitektsfirman White inspirerades och satte upp tre pacmanmonster av post it-lappar på fönstrena.

-Det är viktigt att arkitektkontor är lekfulla, säger Daniel Borrie.
 
 Ron Watson föreläser om arbetsglädjeExpressen torsdag 15 september 2011

 

 

Läs mer...
 
Ron Watson tillsammans med Ylva Lööv och Thomas Fogdö

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeArbetsglädje trots dystra tider

Företagshälsovården på SSAB i Luleå fick i uppdrag av företagsledningen att anordna arbetsmiljödagar för alla anställda med temat Arbetsglädje. Detta hände precis innan vi alla riktigt kunde ta till oss med vilken kraft finanskrisen i världen egentligen hade slagit till. Och kanske var det tur, för med entusiasm och många goda idéer tog personalen sig an denna gigantiska uppgift. SSAB iLuleå har ca 1300 anställda och merparten arbetar 5-skift, vilket innebar lite pussel och pyssel för att få ihop dagar som passar så väl anställda som föreläsare och lediga lokaler.
 

Vad är då arbetsglädje?

Som en av våra föreläsare beskriver det: Arbetsglädje är en förutsättning för att klara av nutidens arbetsliv med snabba och återkommande förändringar. Hur vi agerar- och reagerar – är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna. Att finna arbetsglädje och uppmuntra andra tillarbetsglädje är inget ”flum”, utan ett sätt att klara av svårigheter på arbetet och i livet. Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat (Ron Watson, Arbetsglädje för alla).

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeFöretagssköterskan:nr.2009

 

 

Läs mer...
 
Ron Watson föreläste för medarbetare inom Hörselvård hösten 2007

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeKreativitet och humor hör ihop

Humor och kreativitet är intimt sammankopplade med varann. Det anser Ron Watson, som i början av september föreläste för medarbetarna inom Hörselvården i Landstinget Västernorrland på deras Hörselvårdsdag. Ron Watson är ursprungligen från Kalifornien i USA, men kom hit till Sverige för nästan 40 år sedan; 1968. Då kom han faktiskt på ett stipendium till Hampnäs folkhögskola utanför Örnsköldsvik! Han berättade att han såg tillbaka på den tiden med mycket glädje.
Han konstaterade för den fullsatta lokalen Hammaren på Hörselvården på Härnösands sjukhus att undersökningar visar att vi tillbringar en tredjedel – och i dag kanske mer – av vår vakna tid på jobbet.

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeY-Nytt

 

 

Läs mer...
 
Ron Watson utsetts till Fortbildarnas Sommarens Talare 2006

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeSommarens Talare

Sätt fokus på det friska på jobbet! Ja, det menar Sommarens Talare Ron Watson. Vi har utsett honom dels för hans positiva, ljusa och hoppgivande budskap - något vi tycker passar i sommartider - dels för att Ron är den talare vi förmedlat allra mest till olika uppdrag i hela Sverige under den gångna säsongen! Tack Ron för alla fina arbetsinsatser! Ron kommer med glädje också till din arbetsplats, passa på att boka honom för en inspirerande höstupptakt redan nu! 

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeLäs Fortbildarnas motivation

 

Läs mer...
 
Osby korridoren 2002

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeMed vilka steg går du till ditt arbete? Med lätta eller tunga?

Förändring är ett återkommande begrepp inom de flesta organisationer idag. Hur vi reagerar - och agerar - är helt avgörande för hur vi klarar av dessa ständiga förändringar. Det är lätt att vara positiv när allt går bra. När det känns besvärligt, är det viktigt att åtminstone tänka positivt, och att se de möjligheter som finns, för att kunna gå vidare. 

Ron Watson föreläser om arbetsglädje Osby.pdf 

Läs mer...
 
Jönköpingsposten maj 2001

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeArbetsglädje och magi viktigt i förändringstider.

Tänk efter vad som ger mening och magi i ditt jobb. Det kan vara de små, små sakerna som gör dig glad. Skriv ner dem på en lapp och sätt upp den väl synligt. Då sätter du igång en positiv spridningseffekt. 

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeJonköpingsposten.pdf

Läs mer...
 
Tomelilla kommuntidning nr 2 2000

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeKurs i arbetsglädje - ett sätt att motverka utbrändhet?

Arbetsglädje kan vil alla hehöva, inte minst du. Ca 30 stycken var vi som hade anmält oss till kursen i ARBETSGLÄDJE. Kursledaren Ron Watson, ursprungligen från Kalifornien, höll igång hela dagen på ett roligt och entusiasmerande sätt. 

Att kunna känna arbetsglädje måste oftast börja med ett förändringsarbete. Svårigheten att hitta arbetsglädje kan ligga just i denna förändring.

Ron Watson föreläser om arbetsglädje  Tomelilla.pdf

 
Tidningen Chef, nr 10, 1999

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeSå skapar du arbetsglädje. Sluta fokusera på problemen - lägg om kurs och tänk positivt.

Går du med tunga steg till jobbet? Då behöver du en liten bok om Arbetsglädje av Ron Watson. Den går ned i fikan eller väskan och kan läsas i små portioner om man vill, ett uppslag i taget, allt efter behov. Här finns många praktiska råd och tips för att göra arbetet roligare, som ger uppmuntran och inspiration. På författarens modersmål är det money, meaning och magic som människor behöver i sin arbetsmiljö.

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeChef.pdf 

 

Ron Watson

Sedan 1983 har Ron arbetat som föreläsare, författare och coach. Han har hållit föredrag och kurser för tusentals människor inom både den privata och offentliga sektorn. Han har varit delägare och redaktör/skribent för fortbildningsbrevet Strategier. Dessutom är han författare till boken Arbetsglädje.

Ron är socionom och fil kand i filosofi. Han är utbildad i NLP och i interaktionistisk psykoterapi.

Mike Pegg har tränat Ron i Encouragement och Binnie Dansby har tränat honom i Source Breathwork.

RON WATSON UTBILDNING AB

Postadress:
Repslagaregatan 9B
SE-211 21 Malmö
Sweden
Tlf:
+46 (0)40-23 25 10
Fax:+46 (0)40-23 46 20
Mobil:+46(0)706-99 57 84
Epost: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

YouTube Channel