Skip to content

Arbetsglädje

Hem arrow Arbetsglädje Föreläsning arrow Pressklipp arrow Ron Watson tillsammans med Ylva Lööv och Thomas Fogdö
Ron Watson tillsammans med Ylva Lööv och Thomas Fogdö

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeArbetsglädje trots dystra tider

Företagshälsovården på SSAB i Luleå fick i uppdrag av företagsledningen att anordna arbetsmiljödagar för alla anställda med temat Arbetsglädje. Detta hände precis innan vi alla riktigt kunde ta till oss med vilken kraft finanskrisen i världen egentligen hade slagit till. Och kanske var det tur, för med entusiasm och många goda idéer tog personalen sig an denna gigantiska uppgift. SSAB iLuleå har ca 1300 anställda och merparten arbetar 5-skift, vilket innebar lite pussel och pyssel för att få ihop dagar som passar så väl anställda som föreläsare och lediga lokaler.
 

Vad är då arbetsglädje?

Som en av våra föreläsare beskriver det: Arbetsglädje är en förutsättning för att klara av nutidens arbetsliv med snabba och återkommande förändringar. Hur vi agerar- och reagerar – är helt avgörande för hur vi lyckas med arbetsuppgifterna. Att finna arbetsglädje och uppmuntra andra tillarbetsglädje är inget ”flum”, utan ett sätt att klara av svårigheter på arbetet och i livet. Lika mycket som vi behöver en hög grad av yrkeskompetens och meningsfulla arbetsuppgifter för att prestera vårt bästa, behöver vi arbetsglädje för att nå ett gott resultat (Ron Watson, Arbetsglädje för alla).

Ron Watson föreläser om arbetsglädjeFöretagssköterskan:nr.2009

 

 

Tankeställare

Ron Watson är socionom och fil kand. i filosofi. Han är född och uppvuxen i Kalifornien, USA, men bosatt i Sverige sedan 1968. Han har under en rad av år hållit föredrag och kurser med tema Arbetsglädje. Han var därför en självklar föreläsare och kunde ge oss alla många kluriga tankeställaredels om vårt eget bidrag till arbetsgruppens arbetsglädje, men också om hur arbetsgruppen kan ”smitta” en hel arbetsplats både med positiva och negativa tankar. Vi vill väl alla ha chefer som uppmärksammar och erkänner oss i vårt arbete, men hur ofta uppmärksammar vi chefen? Att ge beröm är något helt annat än att ta emot. Att ge och ge, men aldrig ta emot kan på sikt vara förödande. Men det kanske är så – vi är kanske uppfostrade i att vara duktiga? ”Äsch, det var väl inget”, ” det var så lite så…”

Hur vi hanterar situationer i vardagen och i arbetslivet är självklart beroende på många olika faktorer, men en sådan kan vara om vi ser oss själva som ”vinnarskallar” eller inte. Thomas Fogdö, en av våra mest framgångsrika utförsåkare, gav oss många skratt och dråpliga exempel på vad det kan innebära att vara en s.k . vinnarskalle. Han gav oss en utmaning: att vi gör analyser av våra misstag eller motgångar för att vi inte ska upprepa dem igen är väl ganska vanligt, men hur ofta gör vi en framgångsanalys? Att ha en positiv syn på de uppgifter och utmaningar som möter oss här i livet, oavsett om det är privat eller på arbetet, hjälper oss oftast att klara av dem bättre. Vi lär självklart av våra misstag, men vi glömmer ofta att vi lär oss massor av våra framgångar. Framgång behöver inte vara att bli världsmästare, det kan lika gärna vara att klara en ny arbetsuppgift eller att klara en gammal sådan lite bättre nästa gång.

Kroppsråketsbetydlese

 Som en sammanhållande länk för arbetsmiljödagarna hade vi det stora nöjet att till moderator få Ylva Lööv. Hon är skådespelerska känd från filmer som ”Så som i himmelen” och ”Allt flyter”. Man kommer också att kunna se henne som domaren i filmatiseringen av Stig Larssons roman ”Luftslottet som sprängdes”.

Förutom att leda dagarna, föreläste Ylva om kroppsspråket och dess betydelse för vår kommunikation. Hur uppfattar omgivningen det vi säger, är vi så tydliga som vi tror att vi är och får vi verkligen fram det budskap som vi tror? Ja, inte är det så enkelt. Hon gav många och roliga exempel på hur tokigt det kan bli om inte kroppen och orden säger samma saker. Vi fick också ta ställning till
olika dilemman utifrån verkliga händelser i arbetslivet. Skulle du som nyanställd oerfaren medarbetare våga säga till en erfaren kollega att denne tummar på säkerheten?

Samtliga anställda fick självklart svara på frågan: ”vad är arbetsglädje för dig?” De allra flesta svarade att det var arbetskamraterna, gemenskapen och kamratskap. Det visar åter igen hur viktigt det är att vi tar tillvara på och vårdar våra kontakter vi får på arbetsplatsen och hur viktigt det är att vi själva ser att vi är delaktiga i hur arbetsgruppen kan känna arbetsglädje. Så här lite i efterhand känns det oerhört inspirerande att i tuffa och oroliga tider ha fått tillfälle att reflektera över de här sakerna. Det
hjälper åtminstone mig att klara min vardag lite bättre.


TEXT: MAHLIN STÅHL, Företagssköterskan 1-2009

 

 

Ron Watson

Sedan 1983 har Ron arbetat som föreläsare, författare och coach. Han har hållit föredrag och kurser för tusentals människor inom både den privata och offentliga sektorn. Han har varit delägare och redaktör/skribent för fortbildningsbrevet Strategier. Dessutom är han författare till boken Arbetsglädje.

Ron är socionom och fil kand i filosofi. Han är utbildad i NLP och i interaktionistisk psykoterapi.

Mike Pegg har tränat Ron i Encouragement och Binnie Dansby har tränat honom i Source Breathwork.

RON WATSON UTBILDNING AB

Postadress:
Repslagaregatan 9B
SE-211 21 Malmö
Sweden
Tlf:
+46 (0)40-23 25 10
Fax:+46 (0)40-23 46 20
Mobil:+46(0)706-99 57 84
Epost: Den här e-postadressen är skyddad från spam bots, du måste ha Javascript aktiverat för att visa det

YouTube Channel